Saturday, October 30, 2010

Anda Tension?? Cik Bunga Ada Tips=p

Yuhuuu...Wah, da lame gak aku tak update blog. Almaklumlah..Nak dekat2 final exam mcm2 keja kena submit. Esaimen itu la..Esaimen ini la.. Test sane, test sini. Standard la kan, nama pun pelajar=).

So, sekarang nih tengah musim nak dekat final exam. Biasa la kan kalau macam-macam 'penyakit' bila nk dekat exam nih. Tension?? Alah, standard la tu kan. Aku pun pelajar gak, biasa la kan=p Ha, kali ni aku nak kasik tips baekkk punye untuk korang. Hah, ape lagi sile bace sendiri:

Tengah ko duk tension2 tuh kan, ape kate...

1) Ko pegi depan cermin sambil pegang muka ko. Then ckap sekuat jantung ko, "Comelnye aku!".

2) Ko g lompat atas katil ko, baring tekup muke dgn bantal. Pastu ko jerit sekuat ati, " Tak sangkanye aku nih comel!".

3) Ko g jalan2, jumpe kucing. Ko tnya kucing tuh, "Wahai kucing, aku comel x??". Kalo kucing tuhh xmenyahut maknanye ko uduh r tuh...ko kene terima hakikat. Kalo die menyahut tuh, mesti kucing tu ckap, " Ish3..Kesian, mude2 lagi da gile...".

4) Pastu, ko g la jalan2. Kalo ko nmpak yg ensem/cun sepnjang ko berjalan ko pewit2 n kenyit2 mate r kat die. Kalo ko lelaki, mak cik2 baru balik pasar jgn ko test nk buat. Ahha, knp? Nasib ko xbaik, ade yg bagi penampor kat ko. Nanti xpasal mate ko terkenyit2 xhenti2 tahan sakit mkn penampor Mak Cik Timah.

Kalo nmpak yg muke bese2 @ uduh2 ko wat2 bodo je. Buat2 xnampak diorg lalu kat situ. Lagi elok ko tutup mate ko terus bile jalan nampak org2 uduh ni. Nasib ko xbaik, jatuh dalam longkang. Padan muke ko. Sape ajar ko tutup mate time jalan?? Ahha, x sekolah la tu.


Ok2, ckup setakat nihh dulu aku bagi tips. Ade menda lain nk buat nih. Ha, ape lagi? Selamat mencube!!

No comments:

Post a Comment

Saturday, October 30, 2010

Anda Tension?? Cik Bunga Ada Tips=p

Yuhuuu...Wah, da lame gak aku tak update blog. Almaklumlah..Nak dekat2 final exam mcm2 keja kena submit. Esaimen itu la..Esaimen ini la.. Test sane, test sini. Standard la kan, nama pun pelajar=).

So, sekarang nih tengah musim nak dekat final exam. Biasa la kan kalau macam-macam 'penyakit' bila nk dekat exam nih. Tension?? Alah, standard la tu kan. Aku pun pelajar gak, biasa la kan=p Ha, kali ni aku nak kasik tips baekkk punye untuk korang. Hah, ape lagi sile bace sendiri:

Tengah ko duk tension2 tuh kan, ape kate...

1) Ko pegi depan cermin sambil pegang muka ko. Then ckap sekuat jantung ko, "Comelnye aku!".

2) Ko g lompat atas katil ko, baring tekup muke dgn bantal. Pastu ko jerit sekuat ati, " Tak sangkanye aku nih comel!".

3) Ko g jalan2, jumpe kucing. Ko tnya kucing tuh, "Wahai kucing, aku comel x??". Kalo kucing tuhh xmenyahut maknanye ko uduh r tuh...ko kene terima hakikat. Kalo die menyahut tuh, mesti kucing tu ckap, " Ish3..Kesian, mude2 lagi da gile...".

4) Pastu, ko g la jalan2. Kalo ko nmpak yg ensem/cun sepnjang ko berjalan ko pewit2 n kenyit2 mate r kat die. Kalo ko lelaki, mak cik2 baru balik pasar jgn ko test nk buat. Ahha, knp? Nasib ko xbaik, ade yg bagi penampor kat ko. Nanti xpasal mate ko terkenyit2 xhenti2 tahan sakit mkn penampor Mak Cik Timah.

Kalo nmpak yg muke bese2 @ uduh2 ko wat2 bodo je. Buat2 xnampak diorg lalu kat situ. Lagi elok ko tutup mate ko terus bile jalan nampak org2 uduh ni. Nasib ko xbaik, jatuh dalam longkang. Padan muke ko. Sape ajar ko tutup mate time jalan?? Ahha, x sekolah la tu.


Ok2, ckup setakat nihh dulu aku bagi tips. Ade menda lain nk buat nih. Ha, ape lagi? Selamat mencube!!

No comments:

Post a Comment

Snag a button