Thursday, January 6, 2011

Kem Tahunan PALAPES






Alhamdulillah..selamat sudah skuad aku menjalani latihan kem tahunan dari 6 Dis-24 Dis. Walaupn agak letih + xcukup tido + sakit2 n sengal2 badan, semuanya telah dilalui dgn redha je...Seyes, byk pengalaman aku dapat. Belajar erti susah,harap jadi lebih tough. walaupn pada awlnya kebanyakan kami muke pucat + cuak kerana takot mental down n xdapat bertahan masa kem ni, tapi alhamdulillah semua skuad muka still tabah n ceria selepas tamat kem ni. Yela, mane xcuaknye..Adala skuad peringkat lain bagitau yg kem tahunan ni seyes meletihkan n teruk latihannya. Jujur aku kata aku sendiri agak cuak dan berdebar2 menantikan kem tahunan ni dan redha je ape nak jadi, jadi la. Yang penting, aku nak enjoy dan dapatkn pengalaman masa kem ni.

Macam2 peristiwa yg berlaku. Paling aku xboleh lupa masa hari 1st rollcall mlm. Memang penat gile2 tapi seyes aku enjoy. Disebabkan byk baju skuad aku xsiap, maka baju2 yg ada tu la yg dipelbagaikan Berape kali ntah pegawai latih kitorg bagi arahan tukar pakaian. Seyes klakar dan aku mmg enjoy walaupn sgt letih kene berlari balik satu skuad tukar baju dlm masa yg diberikan. Sekejap pakai t-shirt loreng dgn kain hitam berkasut sukan la..sekejap kene tukar baju kurung putih dgn seluar trek hitam dan berkasut suka la..mcm2.

Pastu, peristiwa masuk hutan yg xbleh aku lupakan adalah masa aku 'terpaksa' jadi platun komander. Mmg bencana r bagi aku. Tetiba lak stap suh aku jadi platun komander utk platun aku. adeeehhh..dah la aku xtau ape je fungsi jawatan nih tambah lak keadaan aku yg xbrapa ok. dah la kaki melecet, pedih lak tu.

Hah, yg xboleh blah tu baru je dpt pangkat..xpasal2 kene 2 pelempang dgn tuan Is disbbkan ada kwsan platun aku yg bersepah dgn brg2 masak. Siyott je..tapi tula, pengalaman. Tuan nk latih kitorg jadi tough. Hahaha.. Pastu masa review balik utk memasuki pangkalan sepanjang jalan byk tanah lembek + byk tanah curam. Tanah2 tu basah, so berlecak dan lembut. Ada skali tu, tuan Is panggil platun komnder, aku nk pegi la kat dia. konon la kan, bergerak pantas (biar r lari terkedek2 sbb melecet kaki). Pastu, ada tanah curam. Aku nak panjat dan hampir terjatuh sbb tanah licin. Aku terpaut satu pkok yg byk duri2 tajam. Maka tercucuk la 1 duri pokok tu kat tapak tgn bhagian ibu jari kanan aku. seyes, pedih wowww...

Ni lagi satu, 1 skuad kene berbaris pastu kene kongsi berus gigi yg same campur guys and ladies.....yg xtahan tu, air kumuh2 gigi tu kene recyle gune balik....euwwwhhh, xmo citer lebih. seyes, geli dowhh...da mcm fear factor. belom smpai turn aku, aku da brpae kali nk muntah2 tgok bdk2 skuad aku yg lain buat dlu. werkkkk! mmg nk termuntah aku tgok, air mate da nk terkeluar xtahan geli aku tengok.. pastu yg chewing gum lak.. haihhh..kena kunyah2 pastu passing bagi kwn sebelah kunyah lak..uewwwhhh.....tapi tu la, pengalaman..=p aku akn ingt sebagai salah satu memori aku spnjng menjadi warga PALAPES UTM Batch 21 ni.

Ok la, setakat ni jela aku citer..kalo citer byk2 nanti berjela2 aku taip=p apa2 pun, aku sgt bersyukur krna skuad kitorg makin rapat lepas kem tahunan ni..da mcm adik bradik lak..hope, batch aku jadi terbaekk n makin mantap;)

3 comments:

  1. hahaha...pdn muke..sape soh ko msuk PALAPES..
    kn dh derita.. tp penderitaan ko x abih lg..
    2 thun lg ita wei..

    pape pn, aku nk sume bdk skuad ko mantain cmni rmai cmni..
    improve brotherhood korg..smpai kn klu kne share spender pn korg dh xkisah..hahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha..ye2.. penderitaan lagi 2 taun lebih sedang menunggu kami=p. adusshh, xmo r smpai mende tu kene share (>_<) xmaw..... insyaAllah tuan.. ni pun masih dlm peringkat awl lg.. hope makin ok la hbungn sesama skuad..

    ReplyDelete

Thursday, January 6, 2011

Kem Tahunan PALAPES






Alhamdulillah..selamat sudah skuad aku menjalani latihan kem tahunan dari 6 Dis-24 Dis. Walaupn agak letih + xcukup tido + sakit2 n sengal2 badan, semuanya telah dilalui dgn redha je...Seyes, byk pengalaman aku dapat. Belajar erti susah,harap jadi lebih tough. walaupn pada awlnya kebanyakan kami muke pucat + cuak kerana takot mental down n xdapat bertahan masa kem ni, tapi alhamdulillah semua skuad muka still tabah n ceria selepas tamat kem ni. Yela, mane xcuaknye..Adala skuad peringkat lain bagitau yg kem tahunan ni seyes meletihkan n teruk latihannya. Jujur aku kata aku sendiri agak cuak dan berdebar2 menantikan kem tahunan ni dan redha je ape nak jadi, jadi la. Yang penting, aku nak enjoy dan dapatkn pengalaman masa kem ni.

Macam2 peristiwa yg berlaku. Paling aku xboleh lupa masa hari 1st rollcall mlm. Memang penat gile2 tapi seyes aku enjoy. Disebabkan byk baju skuad aku xsiap, maka baju2 yg ada tu la yg dipelbagaikan Berape kali ntah pegawai latih kitorg bagi arahan tukar pakaian. Seyes klakar dan aku mmg enjoy walaupn sgt letih kene berlari balik satu skuad tukar baju dlm masa yg diberikan. Sekejap pakai t-shirt loreng dgn kain hitam berkasut sukan la..sekejap kene tukar baju kurung putih dgn seluar trek hitam dan berkasut suka la..mcm2.

Pastu, peristiwa masuk hutan yg xbleh aku lupakan adalah masa aku 'terpaksa' jadi platun komander. Mmg bencana r bagi aku. Tetiba lak stap suh aku jadi platun komander utk platun aku. adeeehhh..dah la aku xtau ape je fungsi jawatan nih tambah lak keadaan aku yg xbrapa ok. dah la kaki melecet, pedih lak tu.

Hah, yg xboleh blah tu baru je dpt pangkat..xpasal2 kene 2 pelempang dgn tuan Is disbbkan ada kwsan platun aku yg bersepah dgn brg2 masak. Siyott je..tapi tula, pengalaman. Tuan nk latih kitorg jadi tough. Hahaha.. Pastu masa review balik utk memasuki pangkalan sepanjang jalan byk tanah lembek + byk tanah curam. Tanah2 tu basah, so berlecak dan lembut. Ada skali tu, tuan Is panggil platun komnder, aku nk pegi la kat dia. konon la kan, bergerak pantas (biar r lari terkedek2 sbb melecet kaki). Pastu, ada tanah curam. Aku nak panjat dan hampir terjatuh sbb tanah licin. Aku terpaut satu pkok yg byk duri2 tajam. Maka tercucuk la 1 duri pokok tu kat tapak tgn bhagian ibu jari kanan aku. seyes, pedih wowww...

Ni lagi satu, 1 skuad kene berbaris pastu kene kongsi berus gigi yg same campur guys and ladies.....yg xtahan tu, air kumuh2 gigi tu kene recyle gune balik....euwwwhhh, xmo citer lebih. seyes, geli dowhh...da mcm fear factor. belom smpai turn aku, aku da brpae kali nk muntah2 tgok bdk2 skuad aku yg lain buat dlu. werkkkk! mmg nk termuntah aku tgok, air mate da nk terkeluar xtahan geli aku tengok.. pastu yg chewing gum lak.. haihhh..kena kunyah2 pastu passing bagi kwn sebelah kunyah lak..uewwwhhh.....tapi tu la, pengalaman..=p aku akn ingt sebagai salah satu memori aku spnjng menjadi warga PALAPES UTM Batch 21 ni.

Ok la, setakat ni jela aku citer..kalo citer byk2 nanti berjela2 aku taip=p apa2 pun, aku sgt bersyukur krna skuad kitorg makin rapat lepas kem tahunan ni..da mcm adik bradik lak..hope, batch aku jadi terbaekk n makin mantap;)

3 comments:

  1. hahaha...pdn muke..sape soh ko msuk PALAPES..
    kn dh derita.. tp penderitaan ko x abih lg..
    2 thun lg ita wei..

    pape pn, aku nk sume bdk skuad ko mantain cmni rmai cmni..
    improve brotherhood korg..smpai kn klu kne share spender pn korg dh xkisah..hahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha..ye2.. penderitaan lagi 2 taun lebih sedang menunggu kami=p. adusshh, xmo r smpai mende tu kene share (>_<) xmaw..... insyaAllah tuan.. ni pun masih dlm peringkat awl lg.. hope makin ok la hbungn sesama skuad..

    ReplyDelete

Snag a button