Monday, March 28, 2011

Cik Bunga Jadi Model??

Assalamualaikum wbt. Hahaha..Konon la kan..Berangan je lebih;p. Wah, dah lama aku tak update blog nih. Oklah, baru-baru ni aku ada menyertai suatu pertandingan iaitu Beauty Contest tajaan Avon yang berlangsung pada petang Jumaat yang lalu iaitu pada 25 Mac 2011 di Pesta Konvokesyen UTM kali ke-46.

Actually, aku tak tahu menahu pun pasal menda nih tapi ex-rumet aku dulu, Wani yang ajak aku join. Aku ni pun kebetulan minat menda-menda camni, apa lagi join je la. Dulu ada jugak berangan nak jadi cover girl tapi kriteria xcukup kot=p Muka biasa-biasa jek dan tinggi lak cukup2 je. Takpe, xdapat jadi cover girl jadi model orang makeup pun jadi la kan2? Menang atau kalah belakang kira yang penting berani mencuba. Wani ni jadi jurumekap dan aku jadi modelnya.

Walaupun dapat no. 4, lepas habis contest tu ramai juga yang puji hasil keja Wani ni. Tengokla kan sapa model dia kan2.. Ehem. Ada juga yang cakap hasil makeup Wani lagi cantik berbanding pemenang contest. Ala, xkisah la kan..Rezeki masing-masing. Aku sendiri sangat suka hasil kerja Wani ni. Bagi aku dia telah makeupkan aku dengan cantiknya. Bagi aku la.. Hahaha.. Ok2, kat bawah nih aku nak share beberapa gambar hari tu..Manalah tau ada penerbit majalah ushar2 sini ke kan2..Pastu mau ambik aku jadik cver girl ke..Hahaha!! Berangan je =p Ok, jom tengok bawah..Yeahh....



Ha..Ni lah hasil tangan Wani..



Me and Wani si jurumekap yang tecik comeyy;)


Ada rupa macam nak bertunang x??=p

Ha..Itulah antara beberapa gambar yang aku ambik hari tu.. Dah macam rupa pengantin pun ada..Yang tak tahan tu, lepas habis contest aku ngan Wani ni pegi la jalan-jalan kat pesta konvo tu. Ada gak abang-abang yang sibuk duk usha-usha. Yang tak boleh blah tu masa aku pegi beli air kat sebuah gerai ni. Abang jual air tu tanya nak kahwin ke ni? Aku pun jawab tak jadi nak kahwin sebab pengantin lelakinya lari (Mr. Lightz tak mai hari tu, dia tertido tu yg aku kata pengantin lelaki lari. Ehem). Pastu abang tu cakap dia sanggup jadi pengganti. Kah kah kah.. Siyot jek...

Hah, tak habis takat tu je.. Lepas tu kitorang balik la ke bilik Wani dulu.. Kebetulan si Wani ni tengah berjinak-jinak menjual selendang.. Maka dengan itu dia pun minta tolong jadi modelnya.. Alang-alang dah bermakeup tu, aku pun layankan je la.. Bantu kawan;) lagipun tak sia-sialah hasil Wani tu. Maka jadilah aku sebagai model selendangnya pulak.. Again, tak dapat jadi cover girl dapat jadi model ni pun jadila..Hahaha..Saja suka-suka la kan;p Hah, kat bawah ni aku letak beberapa gambar yang diambil.. Manalah tau ada yang berkenan nak beli, ye tak?;p

Selendang Pelangi harga RM 9 sehelai (tak termasuk bayaran pos).


Ha..ni selendang Butang harga RM15 sehelai (tak termasuk bayaran pos).

Hah..kepada sesiapa yang berminat especially student dan kawan-kawan UTM boleh la buat tempahan kat aku atau PM aku kat facebook aku tuh.. Ok, dats all;). Papaiiiiii..........

Thursday, March 24, 2011

Terima Kasih Bulan

Kerana sudi berada di langit malam
Tatkala aku terjaga
Keluar ke balkoni menghirup udara malam
Memandang atas ke langit malam
Kau masih di situ
Setia menemani aku di sini

Kadangkala menjadi teman berbicara
Walau hanya dalam hati
Cahaya mu seakan mempamerkan hati ku
Bercahaya di langit malam
Namun malap diliputi awan

Awan,
Pergilah kau
Jangan diganggu cahaya bulan itu
Hadir mu hanya penyebab cahaya itu malap
Biarkan bulan bercahaya di langit malam
Menemani insan seperti aku.



Wednesday, March 16, 2011

Sebak

Sebak kerana terharu menerima panggilan daripada ayah semalam..Sebak mendengar suaranya mesra menyapa..Sebak sebab rindukan ayah sama seperti dulu..Sebak mengharapkan keluarga kembali seperti dulu..

Friday, March 11, 2011

Hati Busuk

Aku pun tak tahu nak kata apa..Kenapalah perlu ada manusia yang berhati busuk.. Tak boleh tengok kebahagiaan orang lain..Perlu ke musnahkan kebahagiaan keluarga orang lain.. Perlu ke kucar-kacirkan setiap anggota keluarga aku.. Aku pun tak fahamlah dengan manusia sekarang..

Aku lebih-lebih tak faham kenapa perlu berdengki dengan aku.Nak kata aku pandai, belajar setakat universiti kat dalam Malaysia saja. Belajar pun pointer tak la sampai 4.00.Kalau aku ni pandai, dah lama belajar kat Oxford ke Harvard ke. Ni belajar pun buat pinjaman dengan PTPTN je mampu. Tu pun nanti kena bayar balik.Tak macam anak dia, boleh sambung universiti di overseas tajaan JPA, ada yang belajar di UTP lagi kot. Hai, manusia2....

Nak kata aku cantik giler, jauh panggang dari api. Manis tu ada la.Ehem. Kalau aku cantik dah lama jadi model tak pun jadi Miss World. Anak dia lagi cun kot. Peliklah. Aku tak ganggu pun hidup dia. Kenapa aku yang perlu jadi mangsa keadaan. Arggghhh!! Bukan aku yang sakitkan hati dia. Aku tidak bersalah. Aku pun nak belajar jugak. Dah la pandai biasa2 jek. Bukannya pelajar terbaik kat Malaysia ni, peringkat negeri dan daerah pun xde gak. Peringkat kampung lagi le takde. Haihhh... Kenapa ganggu aku ek.. Ish3..

Bukan ape.. Aku ada kehidupan aku sendiri.. Aku pun nak berjasa dengan keluarga aku.. Tolonglah jangan ganggu aku dan keluarga aku lagi.. Cukuplah dengan apa yang engkau dah buat sekarang.. Apa lagi yang engkau mahukan.. Pergilah, jangan ganggu kami sekeluarga.. Cukup-cukuplah dengan apa yang engkau dah buat dengan keluarga kami.. Bertaubatlah.. Semoga Allah swt bukakan pintu hati anda untuk bertaubat.. Amiin..

Sunday, March 6, 2011

Terkadang...

Terkadang, mahu saja aku mengalah

Hampir terhenti langkah

Namun aku perlu tabah

Kerana hidup tidak semestinya indah.


Terkadang, kabur pandangan ku

Kelam hati, bertambah sayu

Memandang resah pada sudut waktu

Bilakah mentari kan hadir untuk ku?


Terkadang, bodoh aku rasakan

Hanya mampu menyimpan

Segala yang terpendam, hampir mampan

Entah bila mampu ku ungkapkan.


Terkadang, diri ini umpama boneka

Patung bermain manusia pendusta

Anehnya, boneka ini buat selamba

Bahkan rela menjadi permainan dunia.


Tuesday, March 1, 2011

Andai Aku Mampu...

Andai aku mampu memutarkan kembali pada waktu itu..

Tidak aku seperti hari ini..


Andai aku mampu mengubah segalanya..

Tidak perlu aku lalui semua ini..


Andai aku mampu lebih tahu tentang hari ini..

Tidak aku perlu rasai semua ini..


Andai aku mampu memilih jalan yang lain..

Tidak aku berada di laluan ini..


Andai aku mampu membaca benak mu..

Tidak aku menjadi duri..


Andai aku mampu melakukan semua ini..

Tidak aku menjadi tidak sempurna buat mu..


:::Maafkan aku kerana tidak sempurna buat mu..:::

Monday, March 28, 2011

Cik Bunga Jadi Model??

Assalamualaikum wbt. Hahaha..Konon la kan..Berangan je lebih;p. Wah, dah lama aku tak update blog nih. Oklah, baru-baru ni aku ada menyertai suatu pertandingan iaitu Beauty Contest tajaan Avon yang berlangsung pada petang Jumaat yang lalu iaitu pada 25 Mac 2011 di Pesta Konvokesyen UTM kali ke-46.

Actually, aku tak tahu menahu pun pasal menda nih tapi ex-rumet aku dulu, Wani yang ajak aku join. Aku ni pun kebetulan minat menda-menda camni, apa lagi join je la. Dulu ada jugak berangan nak jadi cover girl tapi kriteria xcukup kot=p Muka biasa-biasa jek dan tinggi lak cukup2 je. Takpe, xdapat jadi cover girl jadi model orang makeup pun jadi la kan2? Menang atau kalah belakang kira yang penting berani mencuba. Wani ni jadi jurumekap dan aku jadi modelnya.

Walaupun dapat no. 4, lepas habis contest tu ramai juga yang puji hasil keja Wani ni. Tengokla kan sapa model dia kan2.. Ehem. Ada juga yang cakap hasil makeup Wani lagi cantik berbanding pemenang contest. Ala, xkisah la kan..Rezeki masing-masing. Aku sendiri sangat suka hasil kerja Wani ni. Bagi aku dia telah makeupkan aku dengan cantiknya. Bagi aku la.. Hahaha.. Ok2, kat bawah nih aku nak share beberapa gambar hari tu..Manalah tau ada penerbit majalah ushar2 sini ke kan2..Pastu mau ambik aku jadik cver girl ke..Hahaha!! Berangan je =p Ok, jom tengok bawah..Yeahh....



Ha..Ni lah hasil tangan Wani..



Me and Wani si jurumekap yang tecik comeyy;)


Ada rupa macam nak bertunang x??=p

Ha..Itulah antara beberapa gambar yang aku ambik hari tu.. Dah macam rupa pengantin pun ada..Yang tak tahan tu, lepas habis contest aku ngan Wani ni pegi la jalan-jalan kat pesta konvo tu. Ada gak abang-abang yang sibuk duk usha-usha. Yang tak boleh blah tu masa aku pegi beli air kat sebuah gerai ni. Abang jual air tu tanya nak kahwin ke ni? Aku pun jawab tak jadi nak kahwin sebab pengantin lelakinya lari (Mr. Lightz tak mai hari tu, dia tertido tu yg aku kata pengantin lelaki lari. Ehem). Pastu abang tu cakap dia sanggup jadi pengganti. Kah kah kah.. Siyot jek...

Hah, tak habis takat tu je.. Lepas tu kitorang balik la ke bilik Wani dulu.. Kebetulan si Wani ni tengah berjinak-jinak menjual selendang.. Maka dengan itu dia pun minta tolong jadi modelnya.. Alang-alang dah bermakeup tu, aku pun layankan je la.. Bantu kawan;) lagipun tak sia-sialah hasil Wani tu. Maka jadilah aku sebagai model selendangnya pulak.. Again, tak dapat jadi cover girl dapat jadi model ni pun jadila..Hahaha..Saja suka-suka la kan;p Hah, kat bawah ni aku letak beberapa gambar yang diambil.. Manalah tau ada yang berkenan nak beli, ye tak?;p

Selendang Pelangi harga RM 9 sehelai (tak termasuk bayaran pos).


Ha..ni selendang Butang harga RM15 sehelai (tak termasuk bayaran pos).

Hah..kepada sesiapa yang berminat especially student dan kawan-kawan UTM boleh la buat tempahan kat aku atau PM aku kat facebook aku tuh.. Ok, dats all;). Papaiiiiii..........

Thursday, March 24, 2011

Terima Kasih Bulan

Kerana sudi berada di langit malam
Tatkala aku terjaga
Keluar ke balkoni menghirup udara malam
Memandang atas ke langit malam
Kau masih di situ
Setia menemani aku di sini

Kadangkala menjadi teman berbicara
Walau hanya dalam hati
Cahaya mu seakan mempamerkan hati ku
Bercahaya di langit malam
Namun malap diliputi awan

Awan,
Pergilah kau
Jangan diganggu cahaya bulan itu
Hadir mu hanya penyebab cahaya itu malap
Biarkan bulan bercahaya di langit malam
Menemani insan seperti aku.



Wednesday, March 16, 2011

Sebak

Sebak kerana terharu menerima panggilan daripada ayah semalam..Sebak mendengar suaranya mesra menyapa..Sebak sebab rindukan ayah sama seperti dulu..Sebak mengharapkan keluarga kembali seperti dulu..

Friday, March 11, 2011

Hati Busuk

Aku pun tak tahu nak kata apa..Kenapalah perlu ada manusia yang berhati busuk.. Tak boleh tengok kebahagiaan orang lain..Perlu ke musnahkan kebahagiaan keluarga orang lain.. Perlu ke kucar-kacirkan setiap anggota keluarga aku.. Aku pun tak fahamlah dengan manusia sekarang..

Aku lebih-lebih tak faham kenapa perlu berdengki dengan aku.Nak kata aku pandai, belajar setakat universiti kat dalam Malaysia saja. Belajar pun pointer tak la sampai 4.00.Kalau aku ni pandai, dah lama belajar kat Oxford ke Harvard ke. Ni belajar pun buat pinjaman dengan PTPTN je mampu. Tu pun nanti kena bayar balik.Tak macam anak dia, boleh sambung universiti di overseas tajaan JPA, ada yang belajar di UTP lagi kot. Hai, manusia2....

Nak kata aku cantik giler, jauh panggang dari api. Manis tu ada la.Ehem. Kalau aku cantik dah lama jadi model tak pun jadi Miss World. Anak dia lagi cun kot. Peliklah. Aku tak ganggu pun hidup dia. Kenapa aku yang perlu jadi mangsa keadaan. Arggghhh!! Bukan aku yang sakitkan hati dia. Aku tidak bersalah. Aku pun nak belajar jugak. Dah la pandai biasa2 jek. Bukannya pelajar terbaik kat Malaysia ni, peringkat negeri dan daerah pun xde gak. Peringkat kampung lagi le takde. Haihhh... Kenapa ganggu aku ek.. Ish3..

Bukan ape.. Aku ada kehidupan aku sendiri.. Aku pun nak berjasa dengan keluarga aku.. Tolonglah jangan ganggu aku dan keluarga aku lagi.. Cukuplah dengan apa yang engkau dah buat sekarang.. Apa lagi yang engkau mahukan.. Pergilah, jangan ganggu kami sekeluarga.. Cukup-cukuplah dengan apa yang engkau dah buat dengan keluarga kami.. Bertaubatlah.. Semoga Allah swt bukakan pintu hati anda untuk bertaubat.. Amiin..

Sunday, March 6, 2011

Terkadang...

Terkadang, mahu saja aku mengalah

Hampir terhenti langkah

Namun aku perlu tabah

Kerana hidup tidak semestinya indah.


Terkadang, kabur pandangan ku

Kelam hati, bertambah sayu

Memandang resah pada sudut waktu

Bilakah mentari kan hadir untuk ku?


Terkadang, bodoh aku rasakan

Hanya mampu menyimpan

Segala yang terpendam, hampir mampan

Entah bila mampu ku ungkapkan.


Terkadang, diri ini umpama boneka

Patung bermain manusia pendusta

Anehnya, boneka ini buat selamba

Bahkan rela menjadi permainan dunia.


Tuesday, March 1, 2011

Andai Aku Mampu...

Andai aku mampu memutarkan kembali pada waktu itu..

Tidak aku seperti hari ini..


Andai aku mampu mengubah segalanya..

Tidak perlu aku lalui semua ini..


Andai aku mampu lebih tahu tentang hari ini..

Tidak aku perlu rasai semua ini..


Andai aku mampu memilih jalan yang lain..

Tidak aku berada di laluan ini..


Andai aku mampu membaca benak mu..

Tidak aku menjadi duri..


Andai aku mampu melakukan semua ini..

Tidak aku menjadi tidak sempurna buat mu..


:::Maafkan aku kerana tidak sempurna buat mu..:::

Snag a button