Monday, March 28, 2011

Cik Bunga Jadi Model??

Assalamualaikum wbt. Hahaha..Konon la kan..Berangan je lebih;p. Wah, dah lama aku tak update blog nih. Oklah, baru-baru ni aku ada menyertai suatu pertandingan iaitu Beauty Contest tajaan Avon yang berlangsung pada petang Jumaat yang lalu iaitu pada 25 Mac 2011 di Pesta Konvokesyen UTM kali ke-46.

Actually, aku tak tahu menahu pun pasal menda nih tapi ex-rumet aku dulu, Wani yang ajak aku join. Aku ni pun kebetulan minat menda-menda camni, apa lagi join je la. Dulu ada jugak berangan nak jadi cover girl tapi kriteria xcukup kot=p Muka biasa-biasa jek dan tinggi lak cukup2 je. Takpe, xdapat jadi cover girl jadi model orang makeup pun jadi la kan2? Menang atau kalah belakang kira yang penting berani mencuba. Wani ni jadi jurumekap dan aku jadi modelnya.

Walaupun dapat no. 4, lepas habis contest tu ramai juga yang puji hasil keja Wani ni. Tengokla kan sapa model dia kan2.. Ehem. Ada juga yang cakap hasil makeup Wani lagi cantik berbanding pemenang contest. Ala, xkisah la kan..Rezeki masing-masing. Aku sendiri sangat suka hasil kerja Wani ni. Bagi aku dia telah makeupkan aku dengan cantiknya. Bagi aku la.. Hahaha.. Ok2, kat bawah nih aku nak share beberapa gambar hari tu..Manalah tau ada penerbit majalah ushar2 sini ke kan2..Pastu mau ambik aku jadik cver girl ke..Hahaha!! Berangan je =p Ok, jom tengok bawah..Yeahh....



Ha..Ni lah hasil tangan Wani..



Me and Wani si jurumekap yang tecik comeyy;)


Ada rupa macam nak bertunang x??=p

Ha..Itulah antara beberapa gambar yang aku ambik hari tu.. Dah macam rupa pengantin pun ada..Yang tak tahan tu, lepas habis contest aku ngan Wani ni pegi la jalan-jalan kat pesta konvo tu. Ada gak abang-abang yang sibuk duk usha-usha. Yang tak boleh blah tu masa aku pegi beli air kat sebuah gerai ni. Abang jual air tu tanya nak kahwin ke ni? Aku pun jawab tak jadi nak kahwin sebab pengantin lelakinya lari (Mr. Lightz tak mai hari tu, dia tertido tu yg aku kata pengantin lelaki lari. Ehem). Pastu abang tu cakap dia sanggup jadi pengganti. Kah kah kah.. Siyot jek...

Hah, tak habis takat tu je.. Lepas tu kitorang balik la ke bilik Wani dulu.. Kebetulan si Wani ni tengah berjinak-jinak menjual selendang.. Maka dengan itu dia pun minta tolong jadi modelnya.. Alang-alang dah bermakeup tu, aku pun layankan je la.. Bantu kawan;) lagipun tak sia-sialah hasil Wani tu. Maka jadilah aku sebagai model selendangnya pulak.. Again, tak dapat jadi cover girl dapat jadi model ni pun jadila..Hahaha..Saja suka-suka la kan;p Hah, kat bawah ni aku letak beberapa gambar yang diambil.. Manalah tau ada yang berkenan nak beli, ye tak?;p

Selendang Pelangi harga RM 9 sehelai (tak termasuk bayaran pos).


Ha..ni selendang Butang harga RM15 sehelai (tak termasuk bayaran pos).

Hah..kepada sesiapa yang berminat especially student dan kawan-kawan UTM boleh la buat tempahan kat aku atau PM aku kat facebook aku tuh.. Ok, dats all;). Papaiiiiii..........

5 comments:

  1. awat encik cekodok? Mau beli selendang ek?? ekekeke...

    ReplyDelete
  2. Cik bunga mmg berbunga..lawanyaaaaaaa tudung tu..(^_-)

    ReplyDelete
  3. hahaha..puji tudung je? xmo beli??=p ehehehe

    ReplyDelete

Monday, March 28, 2011

Cik Bunga Jadi Model??

Assalamualaikum wbt. Hahaha..Konon la kan..Berangan je lebih;p. Wah, dah lama aku tak update blog nih. Oklah, baru-baru ni aku ada menyertai suatu pertandingan iaitu Beauty Contest tajaan Avon yang berlangsung pada petang Jumaat yang lalu iaitu pada 25 Mac 2011 di Pesta Konvokesyen UTM kali ke-46.

Actually, aku tak tahu menahu pun pasal menda nih tapi ex-rumet aku dulu, Wani yang ajak aku join. Aku ni pun kebetulan minat menda-menda camni, apa lagi join je la. Dulu ada jugak berangan nak jadi cover girl tapi kriteria xcukup kot=p Muka biasa-biasa jek dan tinggi lak cukup2 je. Takpe, xdapat jadi cover girl jadi model orang makeup pun jadi la kan2? Menang atau kalah belakang kira yang penting berani mencuba. Wani ni jadi jurumekap dan aku jadi modelnya.

Walaupun dapat no. 4, lepas habis contest tu ramai juga yang puji hasil keja Wani ni. Tengokla kan sapa model dia kan2.. Ehem. Ada juga yang cakap hasil makeup Wani lagi cantik berbanding pemenang contest. Ala, xkisah la kan..Rezeki masing-masing. Aku sendiri sangat suka hasil kerja Wani ni. Bagi aku dia telah makeupkan aku dengan cantiknya. Bagi aku la.. Hahaha.. Ok2, kat bawah nih aku nak share beberapa gambar hari tu..Manalah tau ada penerbit majalah ushar2 sini ke kan2..Pastu mau ambik aku jadik cver girl ke..Hahaha!! Berangan je =p Ok, jom tengok bawah..Yeahh....



Ha..Ni lah hasil tangan Wani..



Me and Wani si jurumekap yang tecik comeyy;)


Ada rupa macam nak bertunang x??=p

Ha..Itulah antara beberapa gambar yang aku ambik hari tu.. Dah macam rupa pengantin pun ada..Yang tak tahan tu, lepas habis contest aku ngan Wani ni pegi la jalan-jalan kat pesta konvo tu. Ada gak abang-abang yang sibuk duk usha-usha. Yang tak boleh blah tu masa aku pegi beli air kat sebuah gerai ni. Abang jual air tu tanya nak kahwin ke ni? Aku pun jawab tak jadi nak kahwin sebab pengantin lelakinya lari (Mr. Lightz tak mai hari tu, dia tertido tu yg aku kata pengantin lelaki lari. Ehem). Pastu abang tu cakap dia sanggup jadi pengganti. Kah kah kah.. Siyot jek...

Hah, tak habis takat tu je.. Lepas tu kitorang balik la ke bilik Wani dulu.. Kebetulan si Wani ni tengah berjinak-jinak menjual selendang.. Maka dengan itu dia pun minta tolong jadi modelnya.. Alang-alang dah bermakeup tu, aku pun layankan je la.. Bantu kawan;) lagipun tak sia-sialah hasil Wani tu. Maka jadilah aku sebagai model selendangnya pulak.. Again, tak dapat jadi cover girl dapat jadi model ni pun jadila..Hahaha..Saja suka-suka la kan;p Hah, kat bawah ni aku letak beberapa gambar yang diambil.. Manalah tau ada yang berkenan nak beli, ye tak?;p

Selendang Pelangi harga RM 9 sehelai (tak termasuk bayaran pos).


Ha..ni selendang Butang harga RM15 sehelai (tak termasuk bayaran pos).

Hah..kepada sesiapa yang berminat especially student dan kawan-kawan UTM boleh la buat tempahan kat aku atau PM aku kat facebook aku tuh.. Ok, dats all;). Papaiiiiii..........

5 comments:

  1. awat encik cekodok? Mau beli selendang ek?? ekekeke...

    ReplyDelete
  2. Cik bunga mmg berbunga..lawanyaaaaaaa tudung tu..(^_-)

    ReplyDelete
  3. hahaha..puji tudung je? xmo beli??=p ehehehe

    ReplyDelete

Snag a button