Saturday, December 20, 2014

All I Want

post signature Is just a happiest simple life with my family and loved one;) #saja merapu untuk coretan masa depan;)

Menggedik

post signature Hey hi. Berhabuk sudah belog ni. Sengaja mahu kasi bersih sikit. Well, sejak bekerja ni aku memang jarang sangat layan alam maya. Yalah, hidup ni bukan macam fairytales-- Okay, sedang mencuba untuk memikirkan cara untuk upgrade belog ni. Ah hai. Bosan. Ok, lain kali buat. Buhbye.

Saturday, August 2, 2014

Pengakhiran

Sudah bernoktah.
Memulangkan segalanya.
Kembalikan kepada keadaan sediakala.
Itu buat aku sangat lega.
Alhamdulillah, Allah masih sayangkan hambaNya yang kadangkala tersasar landasannya.

Wednesday, July 30, 2014

Si Pari Pari

Pernah dengar apa itu si pari-pari?

Ya, dalam cerita dongeng kanak-kanak.

Si kecil yang bersayap dan ada kuasa magis.

Bila dalam kesusahan, pasti si pari-pari datang membantu.

Ah, tapi itu hanya dongeng.

Mana mungkin si pari-pari wujud dalam nyata.

Dia wujud hanya dalam imaginasi.

:::begitulah aku padamu::

Maaf

Maaf itu tidak perlu tunggu orang meminta.
Kalau ikhlas maafkan sahaja.
Bukankah itu lebih mulia?

Monday, July 28, 2014

Ang Pow Di Hari Raya

Amboih adik bongsu guwa.

Mujur guwa bagi ang pow not kaler oren.

Demand minta not kaler ungu.

Selamber guwa cakap,
"Tunggu akak kahwin lelaki ada motor Hayabusa dan berkereta Mazda 6, tahun depan," kata guwa sambil hulur tangan untuk bersalaman dan hulur ang pow.

Dan dia jawab, "Betul ke??," balas dia.

Apalah adik guwa ni-,-"

Sunday, July 27, 2014

Percaya atau tidak?

Percaya atau tidak kebanyakan pasangan kekasih yang bertanyakan khabar di laman sosial secara terangan seperti di wall Facebook sebenarnya mengalami masalah dalam komunikasi dan jarang berinteraksi? Ini kerana kebiasaannya kita akan bertanyakan khabar di laman sosial dengan teman yang jarang kita jumpa dan berinteraksi.

Pasangan kekasih yang bahagia jarang menunjukkan kemesraan komunikasi mereka di laman sosial dan lebih kepada menjaga privasi hubungan mereka.

Cinta

Kadangkala kita terlalu cari cinta manusia

Kadangkala kita terlalu mengejar cinta manusia

Kadangkala kita terlalu agungkan cinta manusia

Tapi acapkali kita lupa cinta Allah kepada semua makhlukNya..

:::Seorang Insan Yang Alpa:::

Saturday, July 26, 2014

Mimpi

Aku bermimpi seorang lelaki
Sudah 2 hari.
Tapi aku tidak nampak wajahnya dengan jelas.
Kelihatan seperti dia mencari aku.
Tapi kenapa aku menyorok?
Dan dia tetap cari aku sampai jumpa.
Ahh, mimpi kan mainan tidur.
Biarkan sahaja ia berlalu pergi.
Sambung tidur balik, esok mahu pergi kerja.

Friday, July 25, 2014

Hipokrit

Kau yang hipokrit
Atau aku yang hipokrit?

Aku tahu permainan kau
Tapi kau tidak tahu yang aku tahu

Kau dengan permainan kau
Dan aku layankan permainan kau

Bila suatu masa, kau tanya aku
Adakah aku mainkan kau

Eh, aku yang patut tanya kau
Tapi aku tidak mahu jadi macam kau

Makanya permainan ini harus bernoktah
Cukup setakat ini permainan kita

Kerana masa aku sangat berharga untuk dibazirkan dengan orang macam kau

Noktah.

:::Hipokrit dilawan hipokrit, makanya jadi apa?::: (Zita Inra,2014)

Thursday, June 12, 2014

Pengalaman Memiliki dan Menunggang Benelli Keeway RKV200G

Hai hottiest makhluk di bumi,

Hari ni aku nak ceritakan pengalaman memiliki dan menunggang motor Keeway ni.

Actually, aku tak pandai bawa motor clutch. Kali pertama dan akhir aku pernah bawa pun motor yamaha zzr la kot masa aku form 4, tu pinjam motor kawan. Teringin nak bawa motor ganas la konon time tu. Biarpun hanya gear 1 dan asyik mati enjin. Keh keh keh.

Nak dijadikan cerita kenapa aku beli motor ni, disebabkan mulut adik bradik yang kononnya aku ni pinjam kereta mak, aku pun ambil keputusan nak beli motor untuk mudahkan aku ulang alik ke tempat kerja. Lagipun, keadaan trafik jem setiap hari di jalan Meru-Klang menyebabkan aku stress dan letih.

So, aku pun nekad nak keluarkan motor. Mula-mula aku dah tempah Yamaha Fz150i warna merah tetapi di atas cadangan abang aku, dia suggest ambil motor Benelli Keeway RKV200G sebab motor ni 200cc dan nampak macam superbike. Masa 1st time aku tengok motor tu kat kedai, aku cakap perghhh ada gaya sieyhh.... Aku pun pilih la Keeway ni kaler hitam sebab nampak smart dan gagah. Hehehehe..

Masa 1st ambil kat kedai, aku minta tolong abang satu company aku namanya Abe Mizi tolong bawa balik rumah yang kebetulan rumah dia berhampiran rumah sewa aku sebab aku memang tak tahu bawa motor clutch. Kiranya aku macam gamble dengan decision aku untuk angkat motor ni. Berani mati kata orang, kah kah kah. Actually mak aku suruh beli kereta, tapi aku tak nak. Nak beli motor dulu.

Masa mula-mula angkat aku dah garu kepala. Giler ke apa aku ni tak reti bawa tapi ada hati beli motor ni. Aku nekad, dah beli kena belajar. So, ada la lesson dengan Abe Mizi dan sorang guy ofismate aku namanya Akim. Depa ajar la aku camne nak masuk clutch 1. Aku dah memang tahu kedudukan gear motor clutch. So, masa mula-mula belajar bawa rasa macam disaster wooo,... dah la motor ni berat, pastu selalu mati enjin, kah kah kah. Padan muka aku.

Nak menangis dalam hati je, tapi eksaited sebab impian nak ada motor camni tercapai. Hahaha.. Bagi memantapkan aku bawa motor, maka malam-malam aku cuba la bawa motor tu disekitar kawasan rumah sewa aku. Mati enjin untuk beginner tu biase r. Keh keh keh.

Nak dijadikan cerita, lepas seminggu dah belajar bawa sendiri aku pun gamble bawa motor tu pergi ofis dari rumah ke ofis yang jaraknya 40km.. 1st day bawa motor ke ofis, aku keluar rumah 6.00am semata-mata nak cuba bawa motor dan nak elak trafik jem sebab aku tak mahir lagi bawa motor tu. Semangat gile aku. Tapi alhamdulillah masa mula-mula aku bawa motor tu tak jem teruk. Nasib baik keadaan jem teruk tu lepas sebulan aku dah mahir bawa motor tu..

Seriously, sangat awesome bila dah pandai bawa motor clucth dan dah tahu nak handle pergerakkan motor sebab badan dah serasi dengan fizikal motor tu. Memang best bawa motor ni, bila bawa laju rasa stabil ja. Lagipun aku suka motor ni sebab badan kita duduk tegak macam bawa Harley Davidson. Aku tak suka design motor yang perlu membongkok ketika menunggang. Tak elok untuk badan. Tapi yang tak bestnya top speed dia yang pernah aku bawa 110KM ja-____-. Tapi tak apa, yang penting sangat cool, rileks dan enjoy time riding this bike. Inilah pengalaman aku setakat ini. So, sesiapa yang berminat untuk beli motor ni aku sangat sokong;). Okay, cukup sampai sini, buhbye~

Tuesday, June 10, 2014

Song In My Heart - Crazier by Taylor Swift

post signature
::::::::: Ku pejamkan mata dan mendengarkan lagu ini.. Berangan macam dalam cerita dongeng.. Indah tetapi hidup bukan macam dalam Fairytales:-)

Wednesday, May 28, 2014

#Unformal Letter to Future Husband (ehem2)

Dear Awak, Saya harap awak okay saya ni mulut bising. Talkative kata omputeh. Energetik dan sedikit boyish. Nanti dah jadi isteri awak nanti makin lama makin ayu la kot? Hahahaha.. Awak, saya syak awak ni mesti jenis pendiam kan kan? Saya okay je. Ala, nanti lama-lama awak konpem terpengaruh dengan kebisingan saya ni. Ha, ape? Tetap seorang pendiam?? Okaylah. Takpe, kalau awak tu dah diam sangat jangan marah saya ambik marker pen saya conteng buat mulut sengih kat mulut awak time awak tidoq. Tengoklah nanti. Ehem. Akhir kata, saya tak sabar nak jumpa awak sebab banyak benda yang saya nak kongsi dengan awak^^. Yang Benar, Bakal isterimu yg comel giler. Ehem. post signature

Thursday, April 3, 2014

Bertunang dan Nikah

post signature Salam, Dah lama tak update belog. Tahun lepas busy sebab final year, tahun busy sebab dah start kerjaT.T.. Tahun depan pula busy sebab dah nikah kot..... Hahahahaha.... Okeh gurau, calon pun belum ada. Okay, ni lunch time. Lain kali guwa update okehh! Yang tak Benar, CikPariParis.

Saturday, December 20, 2014

All I Want

post signature Is just a happiest simple life with my family and loved one;) #saja merapu untuk coretan masa depan;)

Menggedik

post signature Hey hi. Berhabuk sudah belog ni. Sengaja mahu kasi bersih sikit. Well, sejak bekerja ni aku memang jarang sangat layan alam maya. Yalah, hidup ni bukan macam fairytales-- Okay, sedang mencuba untuk memikirkan cara untuk upgrade belog ni. Ah hai. Bosan. Ok, lain kali buat. Buhbye.

Saturday, August 2, 2014

Pengakhiran

Sudah bernoktah.
Memulangkan segalanya.
Kembalikan kepada keadaan sediakala.
Itu buat aku sangat lega.
Alhamdulillah, Allah masih sayangkan hambaNya yang kadangkala tersasar landasannya.

Wednesday, July 30, 2014

Si Pari Pari

Pernah dengar apa itu si pari-pari?

Ya, dalam cerita dongeng kanak-kanak.

Si kecil yang bersayap dan ada kuasa magis.

Bila dalam kesusahan, pasti si pari-pari datang membantu.

Ah, tapi itu hanya dongeng.

Mana mungkin si pari-pari wujud dalam nyata.

Dia wujud hanya dalam imaginasi.

:::begitulah aku padamu::

Maaf

Maaf itu tidak perlu tunggu orang meminta.
Kalau ikhlas maafkan sahaja.
Bukankah itu lebih mulia?

Monday, July 28, 2014

Ang Pow Di Hari Raya

Amboih adik bongsu guwa.

Mujur guwa bagi ang pow not kaler oren.

Demand minta not kaler ungu.

Selamber guwa cakap,
"Tunggu akak kahwin lelaki ada motor Hayabusa dan berkereta Mazda 6, tahun depan," kata guwa sambil hulur tangan untuk bersalaman dan hulur ang pow.

Dan dia jawab, "Betul ke??," balas dia.

Apalah adik guwa ni-,-"

Sunday, July 27, 2014

Percaya atau tidak?

Percaya atau tidak kebanyakan pasangan kekasih yang bertanyakan khabar di laman sosial secara terangan seperti di wall Facebook sebenarnya mengalami masalah dalam komunikasi dan jarang berinteraksi? Ini kerana kebiasaannya kita akan bertanyakan khabar di laman sosial dengan teman yang jarang kita jumpa dan berinteraksi.

Pasangan kekasih yang bahagia jarang menunjukkan kemesraan komunikasi mereka di laman sosial dan lebih kepada menjaga privasi hubungan mereka.

Cinta

Kadangkala kita terlalu cari cinta manusia

Kadangkala kita terlalu mengejar cinta manusia

Kadangkala kita terlalu agungkan cinta manusia

Tapi acapkali kita lupa cinta Allah kepada semua makhlukNya..

:::Seorang Insan Yang Alpa:::

Saturday, July 26, 2014

Mimpi

Aku bermimpi seorang lelaki
Sudah 2 hari.
Tapi aku tidak nampak wajahnya dengan jelas.
Kelihatan seperti dia mencari aku.
Tapi kenapa aku menyorok?
Dan dia tetap cari aku sampai jumpa.
Ahh, mimpi kan mainan tidur.
Biarkan sahaja ia berlalu pergi.
Sambung tidur balik, esok mahu pergi kerja.

Friday, July 25, 2014

Hipokrit

Kau yang hipokrit
Atau aku yang hipokrit?

Aku tahu permainan kau
Tapi kau tidak tahu yang aku tahu

Kau dengan permainan kau
Dan aku layankan permainan kau

Bila suatu masa, kau tanya aku
Adakah aku mainkan kau

Eh, aku yang patut tanya kau
Tapi aku tidak mahu jadi macam kau

Makanya permainan ini harus bernoktah
Cukup setakat ini permainan kita

Kerana masa aku sangat berharga untuk dibazirkan dengan orang macam kau

Noktah.

:::Hipokrit dilawan hipokrit, makanya jadi apa?::: (Zita Inra,2014)

Thursday, June 12, 2014

Pengalaman Memiliki dan Menunggang Benelli Keeway RKV200G

Hai hottiest makhluk di bumi,

Hari ni aku nak ceritakan pengalaman memiliki dan menunggang motor Keeway ni.

Actually, aku tak pandai bawa motor clutch. Kali pertama dan akhir aku pernah bawa pun motor yamaha zzr la kot masa aku form 4, tu pinjam motor kawan. Teringin nak bawa motor ganas la konon time tu. Biarpun hanya gear 1 dan asyik mati enjin. Keh keh keh.

Nak dijadikan cerita kenapa aku beli motor ni, disebabkan mulut adik bradik yang kononnya aku ni pinjam kereta mak, aku pun ambil keputusan nak beli motor untuk mudahkan aku ulang alik ke tempat kerja. Lagipun, keadaan trafik jem setiap hari di jalan Meru-Klang menyebabkan aku stress dan letih.

So, aku pun nekad nak keluarkan motor. Mula-mula aku dah tempah Yamaha Fz150i warna merah tetapi di atas cadangan abang aku, dia suggest ambil motor Benelli Keeway RKV200G sebab motor ni 200cc dan nampak macam superbike. Masa 1st time aku tengok motor tu kat kedai, aku cakap perghhh ada gaya sieyhh.... Aku pun pilih la Keeway ni kaler hitam sebab nampak smart dan gagah. Hehehehe..

Masa 1st ambil kat kedai, aku minta tolong abang satu company aku namanya Abe Mizi tolong bawa balik rumah yang kebetulan rumah dia berhampiran rumah sewa aku sebab aku memang tak tahu bawa motor clutch. Kiranya aku macam gamble dengan decision aku untuk angkat motor ni. Berani mati kata orang, kah kah kah. Actually mak aku suruh beli kereta, tapi aku tak nak. Nak beli motor dulu.

Masa mula-mula angkat aku dah garu kepala. Giler ke apa aku ni tak reti bawa tapi ada hati beli motor ni. Aku nekad, dah beli kena belajar. So, ada la lesson dengan Abe Mizi dan sorang guy ofismate aku namanya Akim. Depa ajar la aku camne nak masuk clutch 1. Aku dah memang tahu kedudukan gear motor clutch. So, masa mula-mula belajar bawa rasa macam disaster wooo,... dah la motor ni berat, pastu selalu mati enjin, kah kah kah. Padan muka aku.

Nak menangis dalam hati je, tapi eksaited sebab impian nak ada motor camni tercapai. Hahaha.. Bagi memantapkan aku bawa motor, maka malam-malam aku cuba la bawa motor tu disekitar kawasan rumah sewa aku. Mati enjin untuk beginner tu biase r. Keh keh keh.

Nak dijadikan cerita, lepas seminggu dah belajar bawa sendiri aku pun gamble bawa motor tu pergi ofis dari rumah ke ofis yang jaraknya 40km.. 1st day bawa motor ke ofis, aku keluar rumah 6.00am semata-mata nak cuba bawa motor dan nak elak trafik jem sebab aku tak mahir lagi bawa motor tu. Semangat gile aku. Tapi alhamdulillah masa mula-mula aku bawa motor tu tak jem teruk. Nasib baik keadaan jem teruk tu lepas sebulan aku dah mahir bawa motor tu..

Seriously, sangat awesome bila dah pandai bawa motor clucth dan dah tahu nak handle pergerakkan motor sebab badan dah serasi dengan fizikal motor tu. Memang best bawa motor ni, bila bawa laju rasa stabil ja. Lagipun aku suka motor ni sebab badan kita duduk tegak macam bawa Harley Davidson. Aku tak suka design motor yang perlu membongkok ketika menunggang. Tak elok untuk badan. Tapi yang tak bestnya top speed dia yang pernah aku bawa 110KM ja-____-. Tapi tak apa, yang penting sangat cool, rileks dan enjoy time riding this bike. Inilah pengalaman aku setakat ini. So, sesiapa yang berminat untuk beli motor ni aku sangat sokong;). Okay, cukup sampai sini, buhbye~

Tuesday, June 10, 2014

Song In My Heart - Crazier by Taylor Swift

post signature
::::::::: Ku pejamkan mata dan mendengarkan lagu ini.. Berangan macam dalam cerita dongeng.. Indah tetapi hidup bukan macam dalam Fairytales:-)

Wednesday, May 28, 2014

#Unformal Letter to Future Husband (ehem2)

Dear Awak, Saya harap awak okay saya ni mulut bising. Talkative kata omputeh. Energetik dan sedikit boyish. Nanti dah jadi isteri awak nanti makin lama makin ayu la kot? Hahahaha.. Awak, saya syak awak ni mesti jenis pendiam kan kan? Saya okay je. Ala, nanti lama-lama awak konpem terpengaruh dengan kebisingan saya ni. Ha, ape? Tetap seorang pendiam?? Okaylah. Takpe, kalau awak tu dah diam sangat jangan marah saya ambik marker pen saya conteng buat mulut sengih kat mulut awak time awak tidoq. Tengoklah nanti. Ehem. Akhir kata, saya tak sabar nak jumpa awak sebab banyak benda yang saya nak kongsi dengan awak^^. Yang Benar, Bakal isterimu yg comel giler. Ehem. post signature

Thursday, April 3, 2014

Bertunang dan Nikah

post signature Salam, Dah lama tak update belog. Tahun lepas busy sebab final year, tahun busy sebab dah start kerjaT.T.. Tahun depan pula busy sebab dah nikah kot..... Hahahahaha.... Okeh gurau, calon pun belum ada. Okay, ni lunch time. Lain kali guwa update okehh! Yang tak Benar, CikPariParis.

Snag a button